Светът

Mk.ru: Джонсън заяви на Путин, че позицията на Лондон по отношение на Солсбъри е непроменена

(Дез)информация/Анализи

Говорителя на кабинета на британския премиер съобщи, че по време на срещата с руския президент Владимир Путин в Берлин Борис Джонсън е заявил, че „позицията на Великобритания относно инцидента в Солсбъри не се е променила“.

Джонсън формулира инцидента като безразсъдно използване на химическо оръжие и опит за убийство на невинни хора на британска територия.

Освен това, според говорителя на кабинета Борис Джонсън в разговор с Путин е отбелязал, че и двамата са отговорни за решаването на проблем за международната сигурност.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

На срещата в Берлин Борис Джонсън отново повтори позицията си по отношение на ролята и отговорността на Москва за използването на химическото оръжие, опита за убийство на семейство Скрипал и убийството на британски граждани.
Заявленията, които идват тези дни от Лондон недвусмислено показват, че надеждите на Москва за промяна в политиката на Великобритания след излизането и от ЕС се оказаха напразни. Поне на този етап няма доказателства за обратното

След като напусне ЕС, страната ще има много по-широк периметър за самостоятелни действия на глобалната арена, което не непременно ще се отрази благоприятно и върху икономическата и перспектива. 

Но не трябва да се прибързва, особено в контекста на обявените усилия на Джонсън да привлича чуждестранни инвестиции за да компенсира загубата на бизнес и изтичането на инвестиции и работна ръка към ЕС. Не случайно значителна подкрепа Джонсън получи именно от средите на руските олигарси, базирани в Лондон, включително и от компании, използващи електорален софтуер за влияние върху обществени нагласи през социалните мрежи.

За да видим истинското лице на Борис Джонсън, ще трябва да мине минимум половин година.

* https://www.mk.ru/politics/2020/01/19/dzhonson-zayavil-putinu-o-neizmennosti-pozicii-londona-po-solsberi.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *