АкцентСветът

News-front.info: Русофобски фронт е открит в ПАСЕ

(Дез)информация/Анализи

Със съкращения

Говорим конкретно за Европа, която, разбира се, по същество не включва Грузия, Украйна или дори балтийските държави (имам предвид не формално членство в ЕС, а членство в Стара Европа). В крайна сметка скоро тя ще трябва да реши как да отговори на искането за лишаване на Русия от правата си в ПАСЕ.

С Великобритания определено всичко е ясно: вчера нейните делегати подкрепиха русофобската инициатива. Великобритания е 100% патентован враг, исторически участващ във всякакви русофобски инициативи.

Ако все още някой мисли по друг начин, разстроеният Джонсън ясно каза, че няма да има нормализиране на отношенията. В този смисъл трябва да разгледаме по-отблизо Франция и енергичния Макрон, от чиято визита руската делегация се върна в Парламентарната асамблея. Какво, между другото, Владимир Путин каза на среща с френския си колега:

„Франция е постоянен член на Съвета за сигурност, ядрена сила играеща важна роля при вземането на решения в областта на международната сигурност. Считам, че подкрепата на Франция по редица въпроси, включително, да речем, по споменатия от мен въпрос, свързан с завръщането на Русия в Съвета на Европа, позицията на Франция изигра значителна, ако не и ключова роля. Така че струва ми се, че не трябва да се дават допълнителни коментари и доказателства, затова че приемаме сътрудничество си с Франция по най-сериозния начин “, каза Путин.

На следващия ден, на официалната страница на Макрон във Фейсбук се появи запис на руски език:

„Русия е много дълбоко европейска страна. Ние вярваме в Европа, простираща се от Лисабон до Владивосток. Напредъкът е очевиден по много политически или икономически въпроси, защото ние полагаме усилия за развитие на френско-руските отношения. Убеден съм, че в хода на това многостранно преструктуриране трябва да развием архитектура на сигурност и доверие между Европейския съюз и Русия. „

Но нас ни обединява не само това, но и  общото разбиране за историята, което е супер актуално на фона на развихрилата се немско-полска кампания за отричане на подвизите на Съветския съюз. Докато Дуда се целуваше страстно с президента Зеленски, Макрон говори за решаващата роля на Червената армия във Втората световна война. Ще направя малко, но важно отклонение. Точно онзи ден гореща дискусия за историята на Франция и Втората световна война избухна във френския телевизионен канал CNews. Писателят Ерик Земмур постави перфектно противника си на място.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.
Финкелкраут: „Хиляди американски войници загинаха за освобождението на Франция. Не трябва да забравяме това,вечно ще сме им длъжни. Не трябва да забравяме, че Хитлер печели в съюз с Чърчил “.

Земмур: „Това не е вярно. Британците и американците са виновници за поражението ни през 1940 г., защото те ни обърнаха гръб между двете войни и подкрепиха Германия, дори когато тя стана Хитлеристка. Не забравяйте това! Беше лесно американците да ни освободят, след като ни смазаха! И не Америка ни освободи, не тези 10 хиляди американски войници, както казвате, които дойдоха тук да умрат за нас, а 20 милиона руснаци! Руснаците унищожиха немската военна машина. И ако трябва да сме задължени на някого, тогава сме длъжни на руснаците! ”

По принцип цитирах толкова големи цитати, така че читателят да разбере с кого си имаме работа, с какви мирогледи и идеологии. Разбирайки тези неща, започваш да разбираш процесите, които се развиват днес в ПАСЕ. Всъщност на парламентарния сайт се водят сблъсъци не само между Русия и неблагодарните републики, но и между носителите на истината – предимно Русия и Франция и търсещи отмъщение. Така че гласуването за резолюцията, което ще се проведе в следващите дни, ще има общоевропейски характер. Толстой и Слуцки смятат, че огромната част от делегатите искат да ни подкрепят.

Бих искал да повярвам. В противен случай ПАСЕ скоро ще се превърне в клон на Райхстага.

Коментар на АА

Даваме този пространен откъс от по-голяма статия на пропагандния рупор за България на Кремъл за да посочим основните опорни точки в хибридните тези, които се ползват изобщо в Русия.

Първата, Русия има преки отношения със Западна Европа и „дребни страни“ като прибалтийските страни, Полша и Украйна нямат значение в голямата политика, която Кремъл води с „големите“ държави на Европа. Не случайно Путин призова за Ялта-2.

Второ, Великобритания е призната за епицентър на „русофобството“, разбирай антикремълската политика, в Европа. Москва не очаква промяна. Толкова за съжденията, че Кремъл е провокирал и има полза от Брекзит, освен не като проява на политически мазохизъм

Трето,  Франция и „енергичния“ Макрон са обект на специално ухажване от страна на Путин. Приведените цитати са достатъчно красноречиви. Внушението е, че Франция си губи времето докато е член на ЕС, вместо да погледне към глобалната си роля и възможности, като член на СС на ООН, ядрена сила и т.н. Този рефрен и изваден пряко от историята на ухажването от руските царе на френските императори и интелектуалци ,като Волтер и Русо.

Цитатът от Макрон е вероятно най-употребявания от руската пропаганда цитат на западен лидер. „Стратегическото преструктуриране“ на френския президент все още няма конкретни измерения и в никакъв случай не може да стане за сметка са Европейския съюз.

Извадките от произволен телевизионен диспут и интерпретацията им само показват степента на проникване на матрици от руската пропаганда и фокусът и както върху „перспективната „ Франция, като „слабо“ звено в западния щит. Поредното използване на фейка за 20 милиона жертви от войната от Съветския съюз като тъждествено с признание на нейната ключова и доминираща роля при освобождаването на Европа. Странно,  симпатизиращия на Льо Пен проруски участник, докато обръща внимание на 1940 година и обвинява че САЩ и Британия не са защитили Франция, пропуска историята на съюза между хитлеристка Германия и сталинска Русия срещу Полша.  Всеки, който следи френските медии ще намери посочените цитати за непредставителни за цялото френско общество. Поне не в степента, която да ги приеме като преобладаващо или достатъчно застъпено мнение.

* https://news-front.info/2020/01/28/v-pase-otkryt-rusofobskij-front/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *