Светът

IES ENERGY BRIEF: Russian.rt: OMV определи като недостатъчна подкрепата на Европа за Северен поток-2

„Притеснявам се за ситуацията около Северен поток 2. Как е възможно, като инвестирате милиарди евро в проект, който е одобрен по закон от всички регулатори, след това този проект се спира от санкции отвън, без да се консултира с Европа“, цитира ТАСС ръководителят на австрийската компания Rainer Seele.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Той добави, че „говорим много, но не правим толкова много“.

По-рано руското външно министерство заяви, че ярък пример за нелоялна конкуренция са опитите на САЩ да възпрепятстват изпълнението на проекта за газопровода Северен поток-2.

В края на 2019 г. САЩ обявиха санкции срещу Северен поток 2. След това швейцарската компания Allseas спря работата по проекта.

В Австрия казаха, че отхвърлят американските екстериториални санкции срещу проекта за газопровод.

Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер нарече санкциите на САЩ срещу Северен поток 2 намеса във вътрешните работи на Германия.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *