АкцентСветът

Tass.ru: Матвиенко: отношенията между Русия и Сърбия достигнаха ниво на истинско стратегическо партньорство

(Дез)информация/Анализи

Председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко отбеляза интереса на Русия към задълбочаване и разширяване на сътрудничеството със Сърбия, отношенията с коята според него са достигнали ниво на истинско стратегическо партньорство.

„Отношенията между нашите страни достигнаха ниво на истинско стратегическо партньорство. Миналата година цялото висше ръководство на Русия посети Сърбия. Това е още едно потвърждение на нашия интерес към задълбочаване, разширяване на сътрудничеството си с братския народ на Сърбия във всички области“, заяви Матвиенко на среща в сряда с председателя на Народното събрание на Сърбия Мая Гойкович.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Тя припомни, че наскоро лидерите на двете държави се срещнаха при пускането на „Турски поток“. „Знаем, че Сърбия е изпълнила всички задължения, поети по този проект и, разбира се, това ще увеличи надеждността на снабдяването на Сърбия с необходимите обеми газ“, подчерта говорителят на Съвета на федерацията.

Тя отбеляза също, че в Русия чакат президентът на Сърбия Александър Вучич да отпразнува 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война. „По този начин диалогът на нашите лидери ще продължи“, каза председателят на Съвета на федерацията.

Коментар на АА

Единственото, което си струва да бъде отбелязано в тази рутинна официална хроника, че формулировката „истинско стратегическо партньорство“. Тя всеки път ще обяснява защо Сърбия изостава в движението си към членство в ЕС и в интеграцията си в западната ценностна система.

* https://tass.ru/politika/7743087

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *