Светът

Rusmonitor.com: Всеки американец ще получи 1000 долара от правителството заради коронавируса. В Русия властите ще вдигнат данъците …

(Дез)информация/Анализи

„Искаме американците бързо да получават пари в джобовете си“, заяви министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин.

Изправена пред безпрецедентна икономическа криза, причинена от избухването на коронавируса, администрацията на Тръмп обмисля да изпрати чек за 1000 долара на повечето възрастни американци като част от усилията си да стимулира икономиката и да помогне на хората, останали без работа поради пандемията.

„Американците се нуждаят от пари в момента, така че президентът иска да получи тези пари [от Конгреса] сега – и имам предвид през следващите две седмици“, заяви финансовият министър Стивън Мнучин на брифинг в Белия дом във вторник.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Големите сектори на икономиката практически спряха поради избухването на коронавирусa, което доведе до изискването на федералното и държавните правителства да затворят повечето предприятия и да помолят хората да се изолират у дома.

Особено засегнатите области от икономиката като круизната индустрия и авиолиниите,също ще разчитат на помощ от правителството.

Тръмп същотака заяви за желанието си да намали данъка върху заплатите, но представители на Белия дом заявиха във вторник, че подобни мерки ще имат дългосрочни, а не краткосрочни последици.

„Искаме американците бързо да получат пари в джоба си“, каза Мнучин. „Обмисляме незабавно да изпратим чекове на американците.“

Първата подобна инициатива беше представена от сенатора Мит Ромни, който призова американците да получат 1000 долара, „за да помогнат на семействата и работниците да изпълнят краткосрочните си задължения и да увеличат разходите в икономиката“. Идеята бързо бе приета в Белия дом.

Подчертава се, че само нуждаещите се, а не богатите, ще получат 1000 долара.

„Не е нужно да подкрепяме хора, които печелят милиони долари годишно“, казва Мнучин.

Администрацията на Тръмп обмисля и други мерки за подпомагане на хората, засегнати от пандемията, включително отлагане на плащания на данъци за срок до 90 дни.

„Всичко, което трябва да направите, е да подадете данъците си“, каза Мнучин. „Няма да получавате автоматично начислени лихви и неустойки.“

Въпросният пакет може също да включва плащания към малки предприятия, гаранции за заеми и евентуална помощ за индустрии, които са силно засегнати от икономическия спад, включително авиокомпании, хотели и круизни компании.

„Мисля, че разбирате, че това е по-лошо от 11 септември“, каза Мнучин за въздействието на пандемията върху авиокомпаниите.

В същото време Путин възнамерява рязко да повиши данъците за малкия бизнес. Както се казва, два свята.

* https://rusmonitor.com/kazhdyj-amerikanecz-poluchit-1000-dollarov-ot-pravitelstva-iz-za-koronavirusa-v-rossii-vlasti-podnimut-nalogi.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *