Rossaprimavera.ru: Тръмп заяви, че Ердоган е готов да сключи споразумение с кюрдите

(Дез)информация/Анализи

Турският президент Реджеп Ердоган е готов да постигне споразумение с кюрдите, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на 24 март по Fox News.

Тръмп разказа, че през 2019 г.  е предлагал на Ердоган да сключи споразумения с кюрдите, но той не е приел предложението, а се е съгласил да създаде зона за сигурност. Според американския президент там отново започват военни действия и се присъединяват и други страни. Затова Тръмп отново прикани турския президент да се споразумее с кюрдите. Тръмп заяви, че Ердоган е отговорил положително на предложението.

„Окей, имаме сделка“, Тръмп предаде думите на Ердоган.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.
Припомняме, че на 9 октомври 2019 г. Турция започна военната операция „Източник на мир“ в Северна Сирия срещу кюрдските въоръжени сили. На 17 октомври САЩ и Турция се договориха да преустановят военните действия на Турция и да изтеглят кюрдските формирования от 30-километровата зона на сирийско-турската граница.

Коментар на АА

Съобщеното от президента Тръмп за промяна в позицията на турския президент идва като логично следствие от поредицата от събития свързани с влошаване на руско-турските отношения. Косвено признание на Анкара че прогнозите за подобряването им са ефимерни.

Осъзнаване на факта, че кюрдския фронт е излишен на този етап и от него не може да последва заплаха за Турция в рамките на договореностите с кюрдите с посредничеството на САЩ. В същото време се отваря възможност на Ердоган да се фокусира върху централната тема сигурността в Идлиб.

Разбира се, фактът че Тръмп оповестява промяна в политика на Ердоган още не означава, че няма скрити условия или че това изобщо ще се случи.

* https://rossaprimavera.ru/news/27dedaa3

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

One thought on “Rossaprimavera.ru: Тръмп заяви, че Ердоган е готов да сключи споразумение с кюрдите

 • 31st март 2021 в 8:49 pm
  Permalink

  This is the perfect webpage for everyone who really wants to find out about
  this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I actually would want to…HaHa).
  You definitely put a brand new spin on a topic that has been discussed for a long time.
  Excellent stuff, just wonderful!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *