Светът

Russian.rt.com: Руските лекари започнаха да приемат пациенти в Сърбия

(Дез)информация/Анализи

Руските военни лекари започнаха да приемат пациенти в Сърбия, заподозрени в инфекция с коронавирус COVID-19. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

„След дезинфекция в медицинския клиничен център“ Драгиша Мисович „в сръбската столица, Белград, два екипа руски военни лекари започнаха да приемат пациенти, заподозрени в коронавирусна инфекция“, съобщава агенция РИА Новости.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Освен това, още пет екипа медицински сестри бяха изпратени да проучат епидемиологичната ситуация в пет града на Сърбия.

По-рано беше съобщено, че руските експерти са дезинфекцирали повече от 65 хиляди квадратни метра помещения и територии в Сърбия като мярка за борба с COVID-19.

Коментар на АА

Помощта на Русия се превърна в шлагер на кремълската пропаганда. Над 11 самолета, според руските издания са прелетели над България на път за Сърбия с медицинско оборудване и медицински екипи.

Включват се и в дезинфекция за помещения и територии. Към тази помощ се добавя и постоянното присъствие и съдействие на Хуманитарния Център в Ниш. През Сърбия се осигурява и помощ за Република Сръпска.

Първоначалната паника относно неизвестните мащаби и последствия на коронавирусната пандемия принуди много държави, в това число и Сърбия, да потърси съдействие от най-близките си съюзници. Въпреки че помощта от Китай и Русия не е най-голямата, в сръбските и най-вече в руските бе разгърната паралелна инфодемия, която да докаже че светът е изоставил съответната страна и Москва е била Спасителката.

Дезинформацията бе на безпрецедентно равнище, като в случая с фалшивата новина с отказа на Полша хуманитарен самолет да прелети над нейната територия на път за Италия. Стана нещо безпрецедентно, шефът на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко бе принудена на смъмри сенатора Алексей Пушков, източник на този фейк, като го посъветва следващия път да си проверява източниците.

* https://russian.rt.com/world/news/735232-rossiiskie-vrachi-priyom-serbiya

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *