Регионът

Rossaprimavera.ru: През май ще се проведе видеоконференция на лидерите на ЕС и Западните Балкани

(Дез)информация/Анализи

Видеоконференция на лидерите на ЕС със страните от Западните Балкани ще се проведе на 6 май 2020 г., в деня, в който е насрочена следващата среща на лидерите на ЕС, обяви председателят на Европейския съвет Чарлз Мишел в Брюксел след среща на върха на 23 април, съобщава „Дневен аваз“.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




В своето обръщение Мишел заяви, че иска да покаже ангажираността на Европейския съюз към региона на Балканите. Припомняме ,че Европейският съюз и Западните Балкани трябваше да проведат среща на върха в Загреб на 6 и 7 май тази година, тя трябваше да се отбележи 20 години след първата среща на върха ЕС-Западни Балкани, но беше отложена по-късно тази година поради пандемията.

Коментар на АА

Този ход на Председателя на ЕС очевидно търси да запази доверието на страните от Западните Балкани към интеграционния процес след отлагането на срещата на върха в Загреб

* https://rossaprimavera.ru/news/817025fd

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

One thought on “Rossaprimavera.ru: През май ще се проведе видеоконференция на лидерите на ЕС и Западните Балкани

  • Great weblog right here! Also your website lots up fast!
    What host are you using? Can I am getting your associate link on your
    host? I want my site loaded up as quickly as yours
    lol

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *