Светът

Tsargrad.tv: В ефир при Соловьов политолог разкри схемата на Порошенко и Байдън

(Дез)информация/Анализи

Политологът Владимир Корнилов в ефира на предаването „Вечер с Владимир Соловьов“ разказа как бившият президент на Украйна Петро Порошенко и хората, свързани с американските власти, са се забогатяли. Корнилов заяви, че роднините на Джо Байдън и Джон Кери са получили стотици хиляди долари, а украинската страна – милиард, който след това е могъл да бъде разделен.

По време на предаването „Вечер с Владимир Соловьов” политологът Владимир Корнилов разказа каква схема е успяла да се завърти в Украйна. Ще припомним, по-рано имаше информация, че главният прокурор на Украйна е започнал разследване на случая за държавна измяна и злоупотреба с власт срещу Петър Порошенко. Случаят бе открит след публикуването на бележки, според които се предполага, че Порошенко е общувал с бившия вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън и държавния секретар Джон Кери.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




„Тук звучеше само Байдън, но там има и второ фамилно име – Кери, държавен секретар на САЩ. Наддаването продължава: аз на теб, ти на мен, и двамата печелим от това. Този надзорен съвет се състоеше не само от сина на Байдън, но и от осиновеният син на Кери, тоест разбирате, че става въпрос за семеен бизнес. Каква е схемата, примитивна и открито обсъждана: ние ви даваме милиард от парите на американските данъкоплатци, но за това трябва да премахнете генералния прокурор, който разследва случаи, свързани с бизнеса на нашите деца. Това е всичко“ – каза Корнилов.

Експертът уточни, че роднините на американските политици са получили „стотици хиляди долари“, а украинската страна е получила милиард, „който след това ще си разделите помежду си“.

„Толкова е хубаво, че няма никаква корупция в Америка“, иронично коментира Владимир Соловьев.

Коментар на АА

Едно от главните лица на Кремълската пропаганда оповестява намерението на Кремъл да се меси и в предстоящите президентски избори в САЩ. Страната, която подкрепят е известна. Методите също.

Не съм сигурен, че това работи в полза на Тръмп. Руската подкрепа е „токсична“.

https://tsargrad.tv/news/milliard-potom-raspilivalsja-v-jefire-u-solovjova-politolog-raskryl-shemu-poroshenko-i-bajdena_254834

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *