Светът

IES ENERGY BRIEF: TOTAL предоговаря продажбата на активи в Северно море на Великобритания

May 20, 2020, oedigital.com

Компанията NEO Energy на HitecVision предоговори условията за придобиване на активите на Total в Обединеното кралство в Северно море, обявени за първи път през юли 2019 г.

Първоначалното споразумение предвиждаше, че Petrogas NEO, съвместно предприятие между Petrogas, групата за проучване и добив на базирания в Оман конгломерат MB Holding и базираната в Норвегия частна инвестиционна компания NEO на HitecVision, ще придобие дяловете на Total в 10 офшорни полета на Обединеното кралство за 635 милиона долара. Преди това тези дялове бяха собственост на Maersk Oil, които Total придоби през март 2018 г.

В изявление от миналата седмица HitecVision и NEO заявиха, че отразявайки скорошната значителна нестабилност на пазара, NEO, HitecVision и Total „предоговориха финансовите условия на сделката, за да отговорят на настоящата среда.”

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Също така предишният партньор по сделката Petrogas вече не е част от сделката. Съгласно регулаторните разрешения, страните очакват да завършат транзакцията до третото тримесечие на 2020 г.

„Total и NEO Energy са разработили подробни планове за преход, за да осигурят плавно предаване на операциите, за да позволят на NEO да се съсредоточи върху въвеждането на планираната оперативна ефективност и плановете за растеж възможно най-бързо“, заявиха от компаниите.

Jean-Pierre Sbraire, главен финансов директор в Total: „Очакваме с нетърпение да напреднем бързо към завършването и NEO Energy да поеме операциите. Уверени сме, че тази продажба е правилното нещо както за страните, така и за бизнеса и неговите служители.“

Чрез транзакцията NEO придобива материално, парично генериращо портфолио от активи в четири производствени зони на Северно море на Великобритания, със среден добив през 2019 г. от около 23 000 boepd и съществено развитие нагоре, казаха от Hitecvision и NEO.

Освен това портфейлът добавя резерви от 51 MMboe за NEO Energy. Сделката включва експлоатация на два активни клъстера, зоните Quad 15 и Flyndre и организация на оператори с повече от 80 служители и изпълнители.

https://www.naturalgasworld.com/total-revises-uk-north-sea-asset-sale-79106?utm_source=pushengage&utm_medium=pushnotification&utm_campaign=pushengage

и

https://www.oedigital.com/news/478637-neo-energy-total-revise-terms-of-uk-north-sea-deal

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *