Светът

Delovoe.tv: Пушков обясни нежеланието на Меркел да участва в срещата на Г-7 в САЩ

(Дез)информация/Анализи

Пушков смята, че „резките различия“ между Ангела Меркел и Доналд Тръмп са истинската причина. Той предположи, че един от тези въпроси е свързан с изграждането на „Северен поток 2“ и добави, че Тръмп не е доволен от това решение на федералния канцлер.

„Но дори и Меркел в крайна сметкада не отиде, „Голямата шестица” също не е лоша“, подчерта той.

Припомняме, срещата на върха на Г-7 беше насрочена за края на юни във Вашингтон. Днес стана известно, че германският канцлер, благодарейки на американския президент, отказа да присъства лично, позовавайки се на ситуацията в света заради COVID-19.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Коментар на АА

Като оставим настрана изострените отношения между САЩ и Германия по повод на Северен поток – 2, основната причина за отказа на канцлера Меркел единствена да пътува отвъд океана е политиката на всички лидери на ЕС да не правят лични срещи в рамките на мерките около карантината. Обществеността в Европа е особено чувствителна когато има различни стандарти за поведение на лидерите си и на обикновените хора.

Второ, дори фактологически твърдението на Пушков не е вярно, тъй като именно германският регулатор обезмисли икономиката на проекта с решението да не извади сухопътното продължение на СП-2 – газопровода ЮГАЛ от юрисдикцията на ЕС, който разрешава ползването му само на 50 процента от Газпром.

Трето, от една страна в Кремъл твърдят, че този формат Г7 не ги интересува, от друга съзнават, че не могат формално да приемат на ниво идея покана от американския президент. Най-малкото защото тя може и да не се формализира и второ, защото това може да предизвика отказ от пътуване до Америка на Меркел и други членове на Г7.

Форматът Г7 винаги ще има своето място, защото той е вътрешен формат за съгласуване на стратегиите и интересите на Запада.

Никой от другите формати, включително широко рекламирания формат Г20, тъй като в неговите рамки трудно се постигат решения, още по-трудно се контролира тяхното изпълнение.

https://delovoe.tv/event/Pushkov_obyasnil_nezhelanie_Merkel_uchastvovat_v_sammite_G7_v_SShA/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *