Светът

IES ENERGY BRIEF: Нафтогаз подпомага да се увеличи египетския добив, във фокуса му са нови разработки

21 August 2020, unian.info

Първоначално компанията е планирала през 2017 г. да продаде своя египетски бизнес, но сега е готова да доразвие концесиите.

Държавната компания Naftogaz Ukrayiny планира да ускори добива на нефт и газ в концесията Alam El Shawish East в Египет и също така търси варианти за разработване на нови лицензионни зони в страната, казаха в края на август от компанията. Резервите на Naftogaz в Египет са малки, само 0,4 милиарда кубически метра (bcm) газ и 8,6 милиона барела течности, според годишния доклад на компанията за 2019 г., съобщава spglobal.com.

Първоначално компанията е планирала през 2017 г. да продаде своя египетски бизнес, но сега е готова да доразвие концесиите. „За ефективното развитие на активите на Нафтогаз в Египет е необходимо да се ускори растежът на добива на въглеводороди в концесионната зона на Alam El Shawish East, както и да се ускори изпълнението на големи инфраструктурни проекти“, се казва в съобщение на Нафтогаз. Коментарите дойдоха след среща в Кайро с Египетската генерална петролна корпорация (EGPC), партньор по концесията.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




През 2006 г. Нафтогаз сключи споразумение за споделяне на добива в Египет в Alam El Shawish East, преди да започне реално добив през 2014 г. По това време Нафтогаз изразява надежда да добива  ежедневно около 7000 барела нефт и 0,7 милиона кубически метра газ. Настоящи данни за добива  в  концесията не са налични.

Други активи

Нафтогаз заяви, че също така ще се стреми да доразвие своите концесии South Wadi El Mahareeth и Wadi El Mahareeth в Източната пустиня на Египет след среща с партньора си там, компанията GANOPE (Ganoub El-Wadi Holding).

В Украйна Нафтогаз заяви, че в края на юли е започнала нов газов сондаж в района на Херсон. Проектният дневен дебит на находището полето на Strilkove е 40 000 куб. метра.

https://www.unian.info/economics/naftogaz-ukraine-s-oil-and-gas-giant-to-boost-egyptian-output-11120561.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *