Светът

IES ENERGY BRIEF: Aramco откри две нови нефтени и газови находища в Северната част на Саудитска Арабия

August, 2020, By SALMA EL WARDANY, worldoil.com

Дубай (Bloomberg) – Държавната компания Saudi Aramco откри две петролни и газови находища в северните части на Саудитска Арабия, съобщи официалната агенция на кралството, позовавайки се на енергийния министър принц Абдулазиз бин Салман.

Газът започва да тече от полето Hadabat Al-Hajara  близо до иракската граница със средна дневен дебит от 16 милиона стандартни кубически фута /0,6 милиона кубически метра/, в допълнение към 1 944 барела кондензати, които са вид нефт, който обикновено не се класифицира като суров нефт, тъй като са твърде леки. От близкото поле Abraq at-Tulul е започнало да се добиват  3000 барела суров петрол на  ден, 49 000 барела кондензат и 1,1 милиона кубически фута газ.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Aramco заяви, че ще сондира още, за да оцени колко енергиен ресурс притежават полетата.

Находката от суровият петрол бледнее в сравнение със съществуващия добив на държавната фирма от около 8,5 милиона барела на ден. Но откритията за газ могат да помогнат за постигането на целта й да увеличи добива на нефт, според Робин Милс, основател на базираната в Дубай консултантска компания Qamar Energy.

„Ако обемите и разходите са задоволителни, ще бъде полезно за постигане на газовите цели на Саудитска Арабия и снабдяване на западното крайбрежие, което в момента няма газова мрежа“, каза Милс в Twitter.

https://www.worldoil.com/news/2020/8/28/aramco-discovers-two-new-oil-and-gas-fields-in-northern-saudi-arabia?id=58068708

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *