IES ENERGY BRIEF: Петролът Brent преминава $40 на възстановяващите се пазари

By ANN KOH AND ALEX LONGLEY on 9/9/2020, worldoil.com 

(Bloomberg) – Петролът се върна над $40 за барел в Лондон, тъй като по-емките пазари се възстановиха от продажбата в края на първата десетдневка на септември. 

Фючърсите се повишиха с 1,2%, след като се установиха на най-ниското ниво от 15 юни. Докато суровият петрол се повиши заедно с други рискови активи, той също намери техническа подкрепа, като се повиши рязко над 100-дневната среднопретеглена подвижна стойност, след като падна с няколко цента по-рано под нея.

Цените обаче остават под отворените на 9 септември. Бавното възстановяване на търсенето в Азия, краят на пика на сезона на шофиране в САЩ и облекчаването на ограниченията на добива на OPEC+ натежат на пазара. Пандемията на коронавируса все още бушува, а в Америка Merrill Lynch и руският заместник-министър на енергетиката смятат, че може да отнеме около три години, за да се възстанови напълно потреблението на петрол.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.
„Brent успя да намери подкрепа под 40 долара за втори ден, като 100-дневната среднопретеглена подвижна стойност привлече известен интерес“, каза Ole Hansen, ръководител на стоковата стратегия в Saxo Bank. „Като цяло обаче, вероятно, подобреният „апетит за риск“ /това е нивото на риск, което организацията е готова да приеме в преследване на целите си, преди да се счита, че е необходимо действие за намаляване на риска; то представлява баланс между потенциалните ползи от иновациите и заплахите, които неизбежно носи промяната/ от нарастващите запаси е помогнал на цялостната фундаментална перспектива като краткосрочно предизвикателство.“

https://www.worldoil.com/news/2020/9/9/brent-crude-climbs-above-40-on-rebounding-markets?id=58068708

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *