Светът

IES ENERGY BRIEF: Британски проекти за до 20 милиарда барела петрол, които остават да бъдат открити в офшорни зони

September 2020,  worldoil.com

Органът за петрол и газ (OGA) публикува британските резерви и ресурси за нефт и газ в края на 2019 г. Той предоставя оценка на оставащите възстановими петролни ресурси на континенталния шелф на Обединеното кралство. Докладът изчислява, че те се движат в диапазона от 10 до 20 милиарда барела или петролен еквивалент, включително открити и неоткрити петролни ресурси.

Официалните правителствени прогнози предполагат, че нефтът и газът ще останат в обозримо бъдеще важна и критична част от енергийния микс, когато се премине към въглеродна нетна нулева стойност.

OGA вярва, че максимизирането на икономическото възстановяване на останалите петрол и газ в Обединеното кралство не трябва да противоречи на енергийния преход и че индустрията разполага с умения, технологии и капитал, за да отключи решенията, необходими за постигане на въглеродна нетна нулева стойност.

Докладът констатира:

Петролните резерви на Обединеното кралство остават на значително ниво. Оценката на OGA за доказани и вероятни (2P) резерви в Обединеното кралство в края на 2019 г. е 5,2 милиарда boe, малко по-ниска от тази в края на 2018 г. въпреки добавените резерви. Въз основа на текущите добивни прогнози, това може да поддържа добива от Континенталният шелф на Обединеното кралство (UKCS ) за още 20 или повече години.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




През 2019 г. 270 милиона boe (mmboe) бяха добавени към 2P /от proven and profitable – доказани и рентабилни за добив/ резерви и бяха добити около 600 mmboe, което се равнява на коефициент на заместване на резерва от 45%. 

Нивото на условните ресурси на Обединеното кралство е значително с централна оценка на откритите неразработени ресурси от 7,4 милиарда boe. Голяма част от този ресурс е в зрели развити области и се обмисля за развитие. Зреенето на условните ресурси представлява значителна възможност за продължаване на развитието на петролните ресурси на Обединеното кралство. Това ще изисква значителни инвестиции както в нови разработки на терен, така и в допълнителни проекти.

Като цяло, петролните резерви на UKCS и откритите ресурси са приблизително 70% нефт и 30% газ, когато се изразяват в петролен еквивалент.

Успехът на проучването през 2019 г. доведе до добавяне на 240 милиона boe към общите условни ресурси.

Средните потенциални ресурси в картографирани потенциални полета  и перспективи се изчисляват на 4,1 милиарда boe. Това се допълва от допълнителен среден потенциален ресурс от 11,2 милиарда boe, който според оценки се намира в находища извън картографирани потенциални полета перспективи. Тези оценки, изразени в еквивалентни стойности, са непроменени от оценките в края на 2018 г.

https://www.worldoil.com/news/2020/9/14/uk-projects-up-to-20-billion-barrels-of-oil-remain-to-be-found-offshore

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Подкрепете и проекта Алтернативата на alternativata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *