Регионът

Интерконекторът Гърция-България получава окончателно плащане от OPIC

29 May 2023, azernews.az

ICGB, оператор на Интерконектора Гърция-България (IGB), получи последното плащане по линия на Европейската програма `Иновации и конкурентоспособност` (OPIC) за строителството, съобщава Azernews.

ICGB, независимият преносен оператор, получи окончателно одобрение за плащане за изграждането на интерконектора Гърция-България от безвъзмездното финансиране, предоставено от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Общото финансиране, отпуснато по ОПИК, възлиза на 39 милиона евро, които се изплащат на етапи след стриктни проверки, за да се гарантира качеството и успешното завършване на проекта.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940




Изпълнителните директори на ICGB Теодора Георгиева и Джордж Сатлас обявиха, че последният транш от 1 742 569 евро е напълно усвоен, отбелязвайки завършването на процеса на финансиране по ОПИК. Общият бюджет за реализацията на проекта е 253 млн. евро, които са осигурени със средства от акционерите БЕХ и IGI Poseidon, дългосрочен заем от 109,9 млн. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), безвъзмездна помощ от 45 млн. евро от Европейската Енергийна програма за възстановяване (EEPR) и 39 милиона евро от OPIC.

Превод Алтернативи и Анализи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *