Официален представител на САЩ твърди, че ограничението на цените на руския петрол работи въпреки ръста

by Bloomberg|A.Longley, H.Amin|Monday, September, 2023

Таванът на цените на руския петрол, наложен от САЩ и техните съюзници, продължава да работи, каза високопоставен служител на Министерството на финансите на САЩ, въпреки че добивът на руският суров петрол продължава да расте.

От средата на юли основният руски суров петрол Urals се котира над 60 долара за барел, докато някои рафинирани петролни продукти се изкачиха над тавана, определен от САЩ, страните от Групата на седемте и Европейския съюз.

САЩ се радват да видят, че Русия поддържа пазара добре снабден, и не искат да „разрушават глобалния петролен пазар по начин, който може да доведе до нестабилност“, каза Ерик Ван Ностранд, изпълняващ длъжността помощник-секретар по икономическата политика в интервю за телевизия Bloomberg.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

<
„Девет месеца след прилагането таванът работи“, каза той, добавяйки, че политиката е намалила приходите на Русия и всички нарушения ще бъдат разглеждани от правоприлагащите агенции от САЩ и съюзниците.

Ван Ностранд каза още, че САЩ преценяват ефективността на политиката по това дали тя позволява на купувачите по целия свят да договарят по-големи отстъпки за руските доставки.

„Ние не измерваме успеха му само с това колко молекули петрол пътуват конкретно под тавана“, каза Ван Ностранд. „Ние го разглеждаме като пазарен механизъм за промяна на стимулите на петролния пазар.“

Превод Алтернативи и Анализи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *