АкцентБългария

В дясното има страхотен луфт и електоратът му остава непредставен

Виждаме, че се вадят стари неща. Очевидно това с Корал не е станало вчера, че да е да е новина, но се вади сега с цел периферията, която се колебае относно ПП-ДБ, да се откаже или да не гласува за тях. Всичко обаче остава неразплетено и недоказано. Пренаситихме се от това. Хората искат да чуят реални политики. Остава усещането, че някой ни навира компромати, за да ни откаже. И някак си се случва само в една политическа сила. Дали в останалите всичко е наред? Защо тогава България продължава да е толкова бедна? Нека органите се занимаят и то на момента – не след няколко години. Виждаме, че мутренските години са вътре в политиката и то от много време. ГЕРБ запазва резултата си, защото има много силно ядро. ПП натрупаха грешки. Всеки, докоснал се до ГЕРБ, е изгорял и това трябваше да им е обеца. Лозунгът „Дайте ни гласа си, вече знаем как става!“ не мобилизира хората, защото всичко ни зависи от политиката. При ПП-ДБ периферията е твърде голяма и е възможно процентите им да паднат още. Самите те не показват добра мобилизация и кондиция, коментира в студиото на Алтернативата политологът Диана Сивинова.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940


В Ние идваме и Единение няма силни харизматични личности, които да увличат аудитория. Старите муцуни пък се обединяват в Синя България, но не вдъхват респект и доверие, а Христанов не успява да мобилизира достатъчно ярки лица. В момента дясното има страхотен луфт и десният електорат в голямата си степен остава непредставен.
При електората на ДПС едва ли ще има големи колебания. При ПП неизвестните са много, както и колебаещите се. В ляво за политолозите е по-интересно. Появата на Григорова е с най-реални шансове за влизане в НС. Разбърква доста сериозно плановете и на Нинова, и на Левицата и има голям потенциал да прескочи бариерата. Друг е въпросът как ще си изиграе картите в парламента. Хората обичат да гласуват за този, който има реален шанс за парламента. Разочарованият от БСП и ПП ляв електорат ще отиде при Ваня. Левицата имат големи претенции, но ниско покритие. Виждаме същия типаж като при Синя България, само че в ляво. Доколкото чувам в БСП ври и кипи и Нинова се опитва да потушава. Там, за разлика от ГЕРБ, е пълно със силни личности и няма да ѝ е лесно. Смятам, че ДПС няма да може да бъде заобиколена. Йончева легитимира Пеевски в ново социално пространство. За него е брилянтен ход, за нея – приключване на политическата ѝ кариера. Президентът се опитва да е дистанциран. Хората от правителствата му обаче много искат да участват в избори. Очаквам ниска избирателна активност или в най-добрия случай – сходна с предишните избори. Предвид изборите 2 в 1 се надявам да се задържи, посочи в заключение Сивинова.

Product Image
Абонирайте се за Daily Brief A&A

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *