АкцентБългария

Можем да сме гарант, че ДПС няма да е ключов фактор за евроатлантическо мнозинство

Имаше очакване и потребност „Синя София“ да прерасне в „Синя България“, защото липсва дясна политическа сила, която да реши проблемите, с които се сблъсква страната ни. Ще се опитваме да съкращаваме партийните клиентели и да оптимизираме работата на администрацията. Нужна е стабилност. Битката и за съдебната власт, и за прокуратурата, и за службите не е свързана с тяхното оптимизиране и подобряване на работата, а с това всеки, който дойде на власт, да ги преформатира по свой образ и подобие и да си вкара своите хора. Не става въпрос за още от същото. НДСВ например от много време не е във властта. В Коалицията ни участват осем партии от хора, които в годините не са натрупали негативи. Обединени сме около основните принципи и идеите, които сме заявили – десни ценности, либерална икономическа формула и консервативност по отношение на ценностите, коментира в студиото на Алтернативата Иван Сотиров, представител на “Синя България”.

Подкрепете проекта Алтернативата на https://alternativata.bg/donations/za-alternativata/

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Нямам аспирации да играя за народен представител и ще си остана съветник. Всички сме изненадани от срива – никой не очакваше, че по този начин ще се срине т.нар. сглобка. Всички партии в България са лидерски и става каквото кажат лидерите им. ПП-ДБ трябваше още в самото начало да поставят условието за некоалиране с ДПС – партия носител на най-порочните практики. Политика се прави от хора, които познават политическия терен. Идеята, че между ББ и ДП има пъпна връзка, която не може да се скъса, не е вярна. Просто ББ може да се разбира с ДПС по-добре, отколкото с ПП-ДБ. Това са хора, които с никого не могат да работят, не могат да налагат приоритети и при тях липсва предвидимост. Призовахме ГЕРБ и ПП-ДБ да направят коалиция, но с ясна програма и ангажименти. Трябваше още тогава да поставят условието без ДПС на ББ и той щеше да го приеме. Станаха за смях с конституцията и я осакатиха. Сега вече ще им е много по-трудно. Още повече, че нямат лице, след като плюха на всички свои принципи, които декларираха. Прегазиха и всички червени линии.
Никога няма да допуснем да направим компромис с основните си приоритети. Можем да сме гарант, че ДПС няма да е незаобиколимият и ключов фактор за постигане на евроатлантическо мнозинство. Виждаме, че ПП-ДБ имат предимно властови аспирации, а не стремежи да защитават ценности и позиции. Това ни дава възможността да бъдем фактор, който да гарантира определени приоритети. Партията на Копейкин е антинационална.
Лоша комунистическа практика е да се лепят етикети. Хора, които направих сглобка с ГЕРБ в момента обясняват, че ще бъдем тяхна патерица. Това са хора, които имат тежка фиксация на тема Борисов. Той вече е извървял пътя си и няма да се върне на бял кон. ПП-ДБ провалиха идеята за алтернатива на управлението на ГЕРБ с глупостта и алчността си, от което ДПС и ГЕРБ само се възползваха. Приоритетите ни са ясното геополитическо стоене, ценностния въпрос за защита на традиционните ценности, дясна икономическа реформа. Слава богу, че компрометираният ни политически елит няма ресурсите да обърне геополитическия курс. Имаме амбицията България да се държи в Европа като партньор със самочувствие.
В България продължава финансиране на кампании с куфарчета. Ние, слава Богу, нямаме този ресурс. Технологията на правене на избори у нас е такава, че лишава партиите от равнопоставеност в политическото съревнование, посочи в заключение Сотиров.




Product Image

Абонирайте се за Daily Brief A&A

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *