АкцентБългария

IES ENERGY BRIEF: OMV Petrom увеличава участието си в български офшорни проекти

12 June 2020, romania-insider

Испанската компания Repsol продаде своя дял в блока Хан Аспарух, в българската част на Черно море, на партньорите си OMV и Total, съобщи Economica.net. Това означава, че румънската група OMV Petrom, която ще поеме дяла на OMV в този блок, следователно е увеличила своя дял.

OMV Petrom обяви в края на 2019 г., че ще поеме дяла на OMV в този периметър.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




През февруари 2020 г. служителите на компанията заявиха, че ще платят на компанията майка OMV около 27 милиона евро за нейния дял в OMV Offshore Bulgaria, компанията, която е собственик на концесията. По това време транзакцията, която има няколко суспензивни /под условие/ клаузи, не е приключила.

След последната сделка, делът на OMV, който ще бъде поет от OMV Petrom, се увеличи до 42,86%, а този на френската компания Total, която също е оператор на блока, се увеличи до 57,14%.

Блокът Хан Аспарух е разположен в западната част на българското Черноморие, обхваща площ от около 14 200 квадратни километра с дълбочина до 2200 метра.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *