Светът

Rusmonitor.com: В деня на убийството на Борис Немцов Путин връчи медал на един от възможните му убийци

(Дез)информация/Анализи

Телеграмният канал “ СерпомПо “ пише: Отново говорим различни езици … “ Той вече почти не се крие. И извършва действия, които говорят за вярата му, че той няма да бъде наказан. Дребно, порочно, отмъстително.

В деня на убийството на Борис Немцов Путин награди с медал за заслуги към Отечеството 2-ра степен, сенатора Сюлейман Геремеев.

Адвокатът на семейство Немцови Вадим Прохоров с право се възмущава:

„Сюлейман Геремеев е човек, когото, наред с други, спешно поискахме да разпитваме по време на разследването на убийството на Борис Немцов. Това е чичо на Руслан Геремеев, който е пряк командир на някои от осъдените по това дело и чието местонахождение засега е неизвестно.
Иначе си е, като плюене в лицето на обществеността от страна на настоящото правителство на Руската федерация, това демонстративно представяне на медал за заслуги към Отечеството, за законотворчески дейности на човек, който не е въвел нито един законопроект. Племенникът му очевидно е бил замесен в убийството на Борис Немцов, а карти от стаята на Сюлейман Геремеев в хотел „Президент“ бяха открити в един от апартаментите на лица, които са  по делото  Немцов “.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Защо му е на Путин? За какво е тази демонстрация?

Смятаме, че това е отмъщение за доклада на ОССЕ за убийството на Немцов и за преименуването на площада в Прага, на който стои руското посолство. Сега той има сериозен адрес – пл. Борис Немцов, сграда 1.

Ах така ли! Смеете да ме унижавате? Да ме притискате до стената с отчетите ви? Да  ми навирате в лицето името на Немцов? На ви – медал на Геремеев. Това е такъв тролинг. Дребен, защото ръцете му са вързани по този въпрос – Чепиг и Мишкин не става да ги изпратиш.

Между другото, това,че той награди с медал, а не с орден, беше изчислена стъпка на болните глави на Кремъл: показваме, че вашите „хапания“  нищо не означават за нас. Дори ордените не са достойни.

Но тази стъпка на Путин го издава. Той попадна в Zugzwang – всеки ход в играта е лош. Той сам се подкара.

Ние от „СерпомПо“ разглеждаме медала на Геремеева, и  от друга страна, не само от тази, за която говори Вадим Прохоров. Това е знак за насърчение, демонстрация на „ти си под прикритие“, „не се страхувай“, „нищо не се е променило“, „аз съм с теб“. След доклада на ОССЕ трябваше да се направи такава обнадеждаваща стъпка. Възможно е той да е бил принуден – очевидно е, че племенникът на Геремеев се крие далеч, знае много, може да започне да говори, ако бъдат натикани в ъгъла.

Демонстративното мълчание на Путин, невниманието му към убийството на политическия му опонент през тези 5 години, предполага, че случаят е нечист.

Имаме си мафия. Когато убиха Немцов, изглежда, че са преминали линията, разделяща политиката от мафиотските методи. Начинът на поведение на началника, неговата „пехота“ от Кремъл, Дума, Министерство на външните работи, доказват това.

Активната част на обществото изисква намиране на поръчителите и организаторите. И тя е права. Тъй като при цялата жестокост на полемиката,има и едно последно нещо – убийство на противник.

Коментар на АА

Демонстрация на безнаказаност на Путин не е самоцелна. Както се посочва в статията тя има за цел както да предупреди противниците му, така и да увери убийците на Немцов, че той ще ги защитава докрай.

Но в международен план е по-скоро израз на комплекс заради популярността на Немцов и след смъртта му. Борис беше всичко, което Путин не  е- млад, харизматичен, популярен.

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *