Светът

IES ENERGY BRIEF: Energean ще поеме от Total офшорен гръцки блок за проучване

2020, spglobal.com

Акценти:

  • Взема 50% дял и операциите по експлоатация на Блок  2;
  • Добавя площ към  нарастващо портфолио в Източното  Средиземноморие;
  • Ранно индентифициране на проспективността (множествена перспектива) /качеството на съществуването или на вероятното местоположение, където да се добиват полезни изкопаеми/ на блока.

Лондон – листваната на борсата във Великобритания Energean Oil & Gas – която изгражда портфолио  предимно от насочени към природния газ средиземноморски активи – заяви, че се е съгласила да вземе 50% дял и операциите по експлоатация на блок в офшора на Гърция от френския  Total.

Energean заяви, че сделката за поемане на Блок 2 предостави „допълнителни възможности за проучване на запаси“ в основната му област в Източното Средиземноморие с „ограничена финансова експозиция“.

„Сделката допълнително засилва бъдещия потенциал за растеж на портфейла на Energean“, се казва в съобщението.

Другите партньори в Блок 2 са италианската компания Edison E&P (25%) и гръцката Hellenic Petroleum (25%).Energean се надява да приключи придобиването на Edison E&P от 850 милиона долара през първата половина на 2020 г., след което участието на компанията в Block 2 ще се увеличи до 75%.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Досега работата по лиценза установи, че Блок 2 е част от голяма възможна цел, която се смята за аналог на полето Vega  в офшора на Италия, заяви Energean.

Vega се управлява от Edison E&P с 60% дял.

Останалите нетни разходи на Energean за покриване на минималното работно задължение в Блок 2, включват придобити

1800 км 2-D сеизмични данни и обработката им, което струва около 500 000 евро ($549 000), се казва в съобщението.

Новите сеизмични дейности  може „значително да избегнат риска от отсъствието/наличието на находка (проспективността)“ в лицензираната територия, добави той.

Приблизително 60% от работата, в рамките на лиценза на блок 2, е на гръцка територия, а останалата част е в италианските води.

* https://www.spglobal.com/platts/en/market-insights/latest-news/natural-gas/022720-uks-energean-to-take-over-from-total-at-greek-offshore-exploration-block

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *