Светът

IES ENERGY BRIEF: 3500 служители на Halliburton в централата в Хюстън са във временен отпуск

By DAVID WETHE AND LYNN DOAN on March2020, worldoil.com

Хюстън (Bloomberg)  – Halliburton, най-големият доставчик на услуги във фракинга в света, ще пусне във временен отпуск около 3500 работници от централата си в Хюстън, докато цените на суровия спаднаха до 18-годишно дъно.

Задължителното изчакване ще продължи до 60 дни, се казва в изявление по имейл. Служителите ще работят на график – една седмица работа, една седмица почивка без заплащане – тъй като компанията за нефтени находища се опитва да намали разходите в условията на „труден пазар“. Социално-осигурителните плащания, включително здравното осигуряване, няма да бъдат прекъсвани.

Halliburton е поредният петролен гигант, чийто мащаб се върна назад, тъй като сондажните машини по света са изправени пред най-лошия срив на петролния пазар за едно поколение. Parsley Energy Inc. обяви намаление на разходите с 40%, както и ConocoPhillips разкри плановете си за намаляване на разходите за сондиране и обратно изкупуване от $2,2 милиарда. Очаква се наетите в петролния сектор, като Halliburton например, търсят добри клиенти за нови сондажи и фракиране и да намалят значително очакванията, спрямо предходните, според Tudor, Pickering, Holt & Co /инвестиционна и търговска банка със седалище в Хюстън, Тексас; предоставя стратегически и финансови съвети на инвеститори, управленски екипи, управителни съвети, държавни органи и други/.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Поръчките за сондиране и разграждане могат да намалеят през втората половина на тази година, писаха миналата седмица в бележка към инвеститори анализатори от инвестиционната банка  в Хюстън.

Американският шистов сектор, който е комбинация от хидравлично разбиване и хоризонтално сондиране освободен за работа преди десетилетие, е особено тежко засегнат от ценовата война между Русия и Саудитска Арабия и намаленото заради глобалната коронавирусна криза. Изследователите в басейна на Permian, Тексас и Ню Мексико, се нуждаят от петрол на цена над $ 47 за барел, за да не достигнат равновесната точка to break even (печалбите са равни на разходите), според анализ на BloombergNEF.

При търговията в Ню Йорк Halliburton падна със 7,2% до 5,70 долара, след като по-рано потъна с 10%. Акциите са загубили 77% от стойността си през тази година.

ExxonMobil Corp. обеща, по-рано тази седмица, „да намали значително капиталовите разходи”. Chevron Corp. също разглежда опциите за направляване, ограничаване  на разходите, докато BP Plc може да намали разходите с 20% тази година.

Американският бенчмарк West Texas Intermediate  падна под 24 долара за барел до най-ниската стойност от юни 2002 г. на 18 март.

* https://www.worldoil.com/news/2020/3/18/halliburton-furloughs-3-500-staff-at-houston-headquarters

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

One thought on “IES ENERGY BRIEF: 3500 служители на Halliburton в централата в Хюстън са във временен отпуск

  • You’re so interesting! I do not suppose I’ve truly read anything like this before.
    So wonderful to find someone with genuine thoughts on this
    topic. Seriously.. thanks for starting this up. This website is one
    thing that’s needed on the internet, someone with a bit of originality!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *