Светът

Баранец: Западът умишлено разруши Варшавския договор, който пречеше на едноличната власт на НАТО

(Дез)информация/Анализи

Западът мечтаеше да разруши Организацията на Варшавския договор (ОВД), която възпрепятстваше господството на НАТО, заяви ВикторБаранец, военен колонист на„Комсомолскаяправда“.

Варшавският договор е подписан от Съветския съюз, Източна Германия, Албания, Унгария, България, Полша, Румъния и Чехословакия точно преди 65 години – на 14 май 1955 г. Според Баренц, който сподели мнението си с NewInform, ОВД  е била единствената сила, способна да устоина НАТО, която пази света от война и непозволява на Запада да установи контрол над него ….

„Сривът на ОВД беше дългосрочна мечта на Вашингтон и Брюксел, защото съществуването на организацията им върза ръцете. Въпреки това НАТО отбягваха пряк конфликт с ОВД  и затова търсеха краха на ОВД и СССР, което всъщност се случи“, каза Баранец.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Една от причините за разпадането на Организацията на Варшавския договор бяха вътрешните противоречия на нейните участници, смята Баранец. Той припомни, че много от тях се присъединиха към НАТО след краха на ОВД, демонстрирайки своята нечестност и слабост.

По-рано беше съобщено, че генералният секретар на Северноатлантическия алианс обвини Русия и Китай в опит да дестабилизират страните от НАТО. Той каза, че „свободните медии на Запада“ ще се борят с „дезинформацията“

Коментар на АА

Това е друг ъгъл към темата за годишнината от Варшавския договор, която също не е достатъчно осветена, както и темата как прекрати съществуването си Съвета за икономическа взаимопомощ.

Поредната подмяна на историческите факти – и СИВ и ОВД прекратиха съществуването си при активната роля и инициатива на Москва.

https://politexpert.net/196633-baranec-zapad-namerenno-razvalival-varshavskii-dogovor-meshavshii-edinolichnoi-vlasti-nato

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *