Светът

Regnum.ru: Политолог предупреди за възможни атаки срещу „Северен поток 2“

(Дез)информация/Анализи

САЩ буквално хвърлят в битка всички последни възможни резерви, за да предотвратят изграждането на „Северен поток 2“, заяви политическият анализатор Владимир Шаповалов. Той каза това на 18 май пред кореспондент на REGNUM, коментирайки думите на американския сенатор Тед Круз, който заплаши руската корпорация “Газпром” със санкции, ако газопроводът „Северен поток 2“ бъде завършен.

„Единственото, което им остава, са преките военни операции. Надявам се, че Тед Круз ще бъде достатъчно умен, за да не извършва никакви военни операции срещу Руската федерация и никакви деверсии срещу газопровода, което е съвсем възможно, между другото “, каза Шаповалов.

Тези статии, анализи и коментари са възможни само благодарение на вашата съпричастност и дарения, които са единствените гаранти за независимост и обективност в работата на екипа на Алтернативи и Анализи.
Подкрепете ни.




Може би американците ще се опитат да взривят газопровода по един или друг начин. Неслучайно тръбата ни се премести в Балтийско море под охранително наблюдение, което показва, че американците са способни на всичко. „

Коментар на АА

Милитаризацията на съзнанието е един от инструментите за въздействие и пропаганда на Кремъл. Започва се от това, че външния свят е враг, след това идва нуждата от битка и накрая „победа“.

В казуса със Северен поток – 2 битката приключи и изобщо не се налага никой да взривява или атакува по какъвто и да е начин този газопровод. Просто германския съд и регулатор отказаха да изведат този проект от европейското законодателство. Тоест за него няма да има изключение и ще трябва да осигури половината от капацитета си за газ непринадлежащ на Газпром.

В допълнение Газпром предстои да реши проблема с дооборудването на корабната група, която трябва да го довърши. А това се оказва много труден процес.

Няма нужда от диверсии, достатъчен е закона, който да не предоставя привилегии на Газпром.

https://regnum.ru/news/polit/2953001.html

Благодарим ви за даренията в PayPal и по директната сметка на сдружението Алтернативи и Анализи IBAN BG58UBBS80021090022940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *